Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.05.2018

За наполегливості прокуратури Житомирщини до державної власності повернуто майновий комплекс хлібоприймального підприємства площею понад 11 тис м2 вартістю 7,7 млн грн

За позовом прокуратури області господарським судом Житомирської області визнано недійсним та скасовано рішення виконавчого комітету Бровківської сільської ради Андрушівського району, а також видане нею приватному товариству свідоцтво на право власності на майновий комплекс площею понад 11 тис м2.
Йдеться про те, що виконавчим комітетом Бровківської сільської ради Андрушівського району у 2012 році прийнято неправомірне рішення про надання приватному акціонерному товариству дозвіл на оформлення права приватної власності на зазначений майновий комплекс вартістю 7,7 млн грн.
Зокрема, дозвіл надано у порушення вимог Закону України «Про управління об’єктами державної власності», не дивлячись на те, що майновий комплекс перебував у державній власності.
 Варто додати, що прокуратура області, принципово реагуючи на порушення законодавства щодо використання нерухомого майна державної власності, двічі  проходила усі судові інстанції.  Вищий господарський суд України ще раз передав справу на новий розгляд до господарського суду Житомирської області, яким позов прокуратури області задоволено в повному обсязі.
Відтак, за послідовності та принципової позиції прокуратури Житомирщини, майновий комплекс хлібоприймального підприємства вартістю 7,7 млн грн повернуто до державної власності.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2561