Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.06.2018

Прокуратура Житомирщини забезпечила розгляд 116 справ про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією

   Органи прокуратури Житомирщини продовжують вживати ефективні організаційно-практичні заходи щодо протидії корупційним та пов’язаним з корупцією правопорушенням.
   Зокрема, з початку року, відповідно до ч. 2 ст. 250 КУпАП, прокурори взяли участь у розгляді судами 116 справ про правопорушення, пов’язані з корупцією. За результатами судового розгляду протоколів до адміністративної відповідальності притягнуто 22 особи.
   Здебільшого, за порушення вимог чинного законодавства щодо фінансового контролю та повідомлення про конфлікт інтересів до відповідальності притягували посадових осіб органів місцевого самоврядування та депутатів різного рівня. Зокрема, серед порушників – колишні голови сільських рад, депутати-підприємці районних та міських рад, а також  працівник обласної держадміністрації.
   Крім цього, прокурори здійснюють постійний моніторинг відкритих даних, з метою виявлення фактів порушень Закону України «Про запобігання корупції». Так, за результатами вивчення стану виконання посадовцями антикорупційного законодавства, до органів національної поліції скеровано матеріали про вчинення адміністративних правопорушень, повязаних з корупцією, стосовно 266 осіб. Наразі за такими матеріалами складено 63 адміністративних протоколів, інші перебувають на розгляді.
   З метою виявлення причин і умов, що призвели до вчинення корупційного або повязаного з корупцією правопорушення, органи прокуратури внесено 59 подань, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 7 посадових осіб.
   Також, з початку року прокуратурою області погоджено органам національної поліції складання та направлення до суду 114 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1899