Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.06.2018

За принциповості прокуратури Житомирщини припинено незаконно набуте право власності на нежитлові приміщення площею понад одну тисячу кв.м

   Позицію прокуратури Житомирської області щодо незаконності визнання дійсним договору купівлі-продажу та права власності на нежитлові приміщення загальною площею понад одну тис кв.м за приватною особою підтримав Верховний суд.
   Йдеться про те, що у червні 2017 року Ружинським районним судом задоволено позов фізичної особи до Білилівської сільської ради Ружинського району про визнання дійсним договору купівлі-продажу, укладеного між ним та приватним підприємством, а також про визнання права власності на зазначені нежитлові приміщення.
   Однак, прокуратурою області встановлено, що таке рішення ухвалено усупереч вимогам чинного законодавства, оскільки спірний договір купівлі-продажу не посвідчений нотаріально та не пройшов державної реєстрації, а тому є неукладеним. Крім того, на момент підписання договору, продавець майна не був його власником.
   Відтак, за принципової, послідовної позиції прокуратури області Верховним судом залишено буз змін рішення апеляційного суду Житомирської області про відсутність підстав до визнання договору купівлі-продажу дійсним та права власності на зерновий склад та інші нежитлові приміщення загальною площею 1093, 4 кв.м.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2162