Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.07.2018

Житомирщина: подано клопотання про накладення арешту на 76 мішків незаконно видобутого бурштину

    Новоград-Волинською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення, за ч. 2 ст. 240 КК України.
    Установлено, що житель Олевська на автомобілі «RENAULT MASTER» з тентованим кузовом перевозив 76 поліетиленових мішків, наповнених  незаконно видобутими корисними копалинами загальнодержавного значення – бурштином.
    Правоохоронці зупинили  та затримали автомобіль із незаконним вантажем у вівторок, 3 липня 2018 року, вдень, близько 16.00 год, на  автодорозі Васьковичі – Шепетівка.
    Наразі автомобіль та незаконно видобутий бурштин вилучено.
    У середу, 4 липня 2018 року, за погодженням із процесуальним керівником, подано клопотання до Ємільчинського районного суду про накладення арешту на вилучений бурштин.
    Досудове розслідування проводить Ємільчинське відділення поліції Новоград-Волинського відділу поліції ГУНП в області.
    З  метою забезпечення швидкого, повного та неупередженого досудового розслідування процесуальним керівником надано слідчому ґрунтовні письмові вказівки.
    Наразі проводяться першочергову слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення місця незаконного видобутку, а також усіх осіб, причетних до скоєного кримінального правопорушення.
    Розслідування кримінального провадження перебуває на контролі керівництва прокуратури області.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2300