Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.07.2018

Депутат-майстер лісу купив авто за 90 тис грн і не повідомив про зміни у майновому стані

    Органи прокуратури Житомирської області, з метою запобігання та виявлення корупційних проявів, продовжують опрацювання відомостей Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.
    Зокрема, Житомирською місцевою прокуратурою виявлено факт неподання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані депутатом Руднє-Городищенської сільської ради Житомирського району, який працює на посаді майстра лісу державного підприємства «Житомирський військовий лісгосп».
    Йдеться про те, що особа, придбавши у лютому 2017 року автомобіль вартістю 90 тис грн (що перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня минулого року), не повідомила про майнові зміни поданням декларації. 
     Відповідні матеріали надіслані до Управління захисту економіки в області ДЗЕ Нацполіції України, за результатами перевірки яких складено протокол про адміністративне правопорушення, повязане з корупцією, за ч. 2 ст. 172-6 КУпАП, та скеровано до суду.
    Забезпечуючи участь у розгляді справи, Житомирська місцева прокуратура надала достатньо доказів щодо порушення депутатом антикорупційного законодавства. 
    Постановою Житомирського районного суду майстра визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, повязаного з корупцією та накладено адмінстягнення у виді штрафу у розмірі 1700 грн.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2214