Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.07.2018

На Житомирщині повідомлено про підозру власнику автобуса, водієм якого спричинено дорожньо-транспортну подію, що призвела до загибелі 10 осіб на трасі Київ-Чоп поблизу с. Глибочиця

    Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зіткнення маршрутного автобуса із вантажним автомобілем, що сталося поблизу с. Глибочиця у Житомирському районі, унаслідок якої загинуло 10 осіб.
    У суботу, 21 липня 2018 року, за погодженням із прокуратурою Житомирської області, власнику автобуса, водієм якого спричинено зіткнення, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 287 КК України (випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів або інше порушення їх експлуатації).
    Розслідуванням установлено, що автобус марки D Volkswagen LT-35 належить жителю Рівненщини, який у порушення Правил дорожнього руху,  не забезпечив технічний стан транспортного засобу та його обладнання вимогам стандартів, що стосуються безпеки дорожнього руху, а також правил технічної експлуатації, та допустив до керування водія, який перебував у стані стомлення.
    Учора, 20 липня 2018 року, цю особу затримано у порядку ст. 208 КПК України.
    Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.
  Нагадаємо, у п’ятницю, 20 липня 2018 року, близько 10.40 год. на автодорозі Київ-Чоп, поблизу с. Глибочиця Житомирського району маршрутний автобус, який рухався у напрямку м. Житомира, зіткнувся із вантажною автомашиною із напівпричепом, унаслідок чого 9 пасажирів автобуса та водій загинули, ще 9 потерпілих із травмами різної тяжкості доставлені до медичних закладів для надання допомоги.
         Досудове розслідування за ст. 287 КК України, а також за фактом скоєння дорожньо-транспортної події, проводить слідче управління Головного управління Нацполіції в області.
Довідково: санкція ст. 287 КК України передбачає покарання, зокрема, до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, повязані з відповідальністю за технічний стан або експлуатацію транспортних засобів на строк до 3 років.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 3354