Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.08.2018

На особистому прийомі прокурора області Любомира Війтовича в Олевську жителі спілкувалися про свої наболілі проблеми

    У середу, 15 серпня 2018 року, прокурор Житомирської області Любомир Війтович здійснив виїзд до м. Олевськ, де провів особистий прийом  жителів міста та Олевського району, які підпадають під юрисдикцію Коростенської місцевої прокуратури. 
    На особистий прийом до керівника обласного відомства з різними проблемними питаннями звернулися 6 громадян. 
    Зокрема, представник потерпілої у скоєній суддею Олевського районного суду дорожньо-транспортній події, унаслідок якої загинув її син, скаржився прокуророві області на те, що суддя, який скоїв смертельну ДТП, не відсторонений від посади та продовжує здійснювати правосуддя (наразі справу про смертельне ДТП розглядає Рокитнянський районний суд Рівненської області).
    Жителька с. Майдан Олевського району звернулася до прокурора області зі скаргою на незадовільне розслідування кримінального провадження за фактом побиття її чоловіка.
З подібною скаргою – стосовно бездіяльності працівників Олевського відділу поліції – прийшов на прийом до прокурора області ще один житель Олевська.
    Звернення інших громадян, жителів с. Радовель та м. Олевська стосувалися  таких наболілих проблемних питань, як квартирного обліку та одержання житла, а також судового спору між сусідами стосовно неправомірного захоплення одним з них земельної ділянки.
    Любомир Війтович прийняв усі заяви місцевих жителів, дав доручення керівнику Коростенської місцевої прокуратури Івану Островському та його заступнику Андрію Мамкуті, які брали участь в особистому прийомі громадян, ретельно вивчити скарги та прийняти відповідні рішення у межах чинного законодавства. Також в окремих випадках заявникам надано роз’яснення законодавства стосовно повноважень органів прокуратури.
    Виїзні особисті прийоми громадян прокурором області та його заступниками є важливим і ефективним засобом налагодження комунікації із місцевими громадами, дієвим вивченням та вирішенням існуючих наболілих проблем, а тому і надалі проводитимуться у містах та районних центрах області.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1829