Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.10.2018

На Житомирщині за втручання прокуратури замовник та підрядник внесли зміни до договору про встановлення гарантійного терміну на виконаний капітальний ремонт дороги

    Йдеться про те, що у червні 2017 року між Баранівською міською радою та приватним підприємством укладено договір про капітальний ремонт дороги за бюджетні кошти по вул. Європейській в м. Баранівка.
    Однак, Новоград-Волинською місцевою прокуратурою встановлено, що укладений договір не відповідає вимогам чинного законодавства щодо укладення та виконання договорів підряду в капітальному будівництві.
    Зокрема, усупереч встановленим вимогам, договір будівельного підряду не містить однієї з істотних умов, а саме, гарантійних строків якості наданих послуг, які мають становити не менше 3-х років.
    Проведення капітального ремонту без встановлення гарантійного терміну не створює у підрядника зацікавленості в його належній якості та тривалій експлуатації дорожнього покриття, що призводить до його швидкого руйнування та зумовленої цим систематичної потреби у додаткових бюджетних асигнуваннях, спрямованих на забезпечення повторного ремонту.
    3 метою захисту інтересів держави, у серпні 2018 року Новоград-Волинською місцевою прокуратурою подано до господарського суду Житомирської області позов про внесення змін до договору шляхом встановлення гарантійного терміну виконаних робіт.
    Лише після звернення прокурора з позовом до суду, Баранівська міська рада та підрядник добровільно внесли відповідні зміни до договору, в зв’язку із чим суд закрив провадження у справі.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2311