Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2018

У Житомирі судитимуть осіб, яких підозрюють у вчиненні розбійного нападу, вимаганні та заволодінні чужим майном вартістю понад 157 тис грн

    Прокуратурою області затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом скоєння, за попередньою змовою, групою осіб розбою, із застосуванням зброї, що супроводжувався заподіянням особі протягом тривалого часу фізичних страждань, а також вимагання, поєднаного з насильством, небезпечним для життя та здоров'я особи, такого, що завдало майнової шкоди у великих розмірах, та незаконного заволодіння транспортним засобом.
    Досудовим розслідуванням установлено, що у 30-річного жителя Київщини, який достовірно знав про наявність майна та грошових коштів в уродженця Житомира, виник злочинний умисел вчинити розбійний напад, та, застосовуючи насильство, заволодіти чужим майном - грошима, правом на квартиру та автомобілем.
    Для реалізації свого злочинного умислу нападник залучив 31-річного жителя Київської області та ще декількох невстановлених осіб (матеріали стосовно них виділені в окреме кримінальне провадження), з якими розробили детальний план нападу, розподіливши між собою ролі та підготувавши засоби і знаряддя.
     У подальшому зловмисники увечері проникли до квартири потерпілого, що у с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району та скоїли із застосуванням зброї розбійний напад на власника і ще двох його знайомих, які на той час перебували у помешканні, вимагаючи гроші, відчуження на їх користь квартири, що у м. Житомирі та автомобіль марки «Mazda 6».
     Вже наступного дня, 26 червня 2018 року, нападники відпустили двох потерпілих, яких насильно утримували звязаними, а власника квартири, погрожуючи розправитися із його близькими та продовжуючи вимагати майно, привезли у Житомир та помістили у приміщення гаража.
    Унаслідок вчинення розбою та насильства, підозрювані заволоділи  грошовими коштами та чужим майном на загальну суму понад 157 тис грн. 
    Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 146,  ч. 3 ст. 187, ч. 3 ст. 189, ч. 3 ст. 289 КК України скеровано до Корольовського районного суду м. Житомира для розгляду по суті.
    Публічне обвинувачення підтримуватиме прокуратура області.
    Додатково: за вчинення зазначених злочинів передбачається порання, зокрема, позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1198