Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.02.2019

Екс-директора філії державного підприємства «Житомирторф» підозрюють у незаконному видобутку торфу вартістю майже на один мільйон гривень

    Під процесуальним керівництвом Коростенської місцевої прокуратури триває досудове розслідування у кримінальному провадженні  за фактом незаконного видобування корисної копалини загальнодержавного значення - торфу Озерянським торфозаводом – філією ДП «Житомирторф».
    Так, за погодженням із місцевою прокуратурою, колишньому директору цього підприємства повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 2       ст. 240 (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення) КК України.
    Під час досудового розслідування установлено, що директор Озерянського торфозаводу, будучи обізнаним про наявність наказу Державної служби геології та надр України про зупинення дії спеціальних дозволів на користування надрами (від 11.03.2013), все ж умисно видобував корисну копалину.
    Загалом, на родовищах «Озерянське» та «Гвоздь» директором філії організовано незаконний видобуток 16,1 тис тонн торфу на загальну суму майже 934 тис грн.
    Наразі вирішується питання про накладення арешту на майно підозрюваного.
    Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить СВ Лугинського ВП Коростенського відділу поліції.
    Додатково: за злочини такої категорії Кримінальним кодексом України  передбачено покарання, зокрема, обмеження або позбавлення волі на строк до трьох років.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2320