Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.04.2019

На Житомирщині судитимуть директора будинку-інтернату, його доньку та зятя, які використовували на різних роботах вихованців з особливими потребами

Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом передачі директором будинку-інтернату, за попередньою змовою із донькою та зятем, для трудової експлуатації вихованців інтернату, які мають відхилення у психічному та фізичному розвитку.
Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 149 КК України (торгівля людьми, здійснення іншої незаконної угоди, об'єктом якої є людина, щодо кількох осіб, повторно, за попередньою змовою, службовою особою з використанням службового становища, від якої потерпілі були у матеріальній та іншій залежності) затверджений та скерований до суду.
Директора будинку-інтернату, що в Житомирському районі, а також його доньку та зятя, які працювали вихователями, обвинувачують у тому, що вони, зловживаючи своїм службовим становищем, неодноразово, протягом тривалого часу, з метою незаконного збагачення, використовували  вихованців інтернату для трудової експлуатації.    
Зокрема, підопічних з особливими потребами, 1983, 1988, 1992 та 1994 рр народження, керівник інтернату передавав своїй доньці та зятю, який вже на власному автомобілі відвозив їх на різні об’єкти для виконання фізично важких робіт.
Таким чином, вихованці з особливими потребами, які перебувають в уразливому стані, що позбавляє їх здатності повною мірою оцінювати і усвідомлювати свої дії та приймати самостійні рішення, вимушені були на ринку розвантажувати розфасовану у мішки цибулю, у лісі вантажити зрізану деревину, на присадибних ділянках розкидати чорнозем, переносити пісок та будівельні матеріали, виконувати інші роботи під час ремонту приміщень та у квартирі зятя директора інтернату.
Досудове  розслідування проводило слідче управління ГУНП в області.
Справу розглядатиме Житомирський районний суд.
Публічне обвинувачення здійснюватиме прокуратура області.
Довідково: санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2165