Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.04.2019

На Житомирщині особу засуджено за наругу над Державним прапором України

Коростенською місцевою прокуратурою забезпечено підтримання обвинувачення у справі за фактом наруги над Державним прапором України, вчинене жителем Коростеня, за ч. 1 ст. 338 КК України.
Установлено, що 23-річний місцевий житель 07.01.2019, перебуваючи у вечірній час поблизу одного з адміністративних будинків міста Коростеня, із хуліганських мотивів зняв Державний прапор України, та, відійшовши до приміщення медичної установи, що на центральній вулиці, вчинив наругу над прапором, а саме, кидав його додолу, волік по землі.
Наругу над державним символом було знято на відеозапис та поширено в мережі Інтернет, зокрема, у соціальній мережі «Instagram». Такі протизаконні дії зловмисника набули негативного суспільного резонансу.
Викрито злочин співробітниками УСБУ в області, територіальним відділом Національної поліції внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
За результатами досудового розслідування, яке проводилося відділом поліції під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, було зібрано достатньо доказів, які довели вину зловмисника.
Обвинувачений погодився з позицією органу досудового розслідування, на підставі чого обвинувальний акт було складено з угодою про визнання винуватості.
Вироком Коростенського міськрайонного суду особу визнано винною у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 338 КК України та призначено покарання у виді 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн.
Звертаємо увагу громадян на те, що публічна наруга над Державним Прапором України, Державним Гербом України або Державним Гімном України є злочином середньої тяжкості та тягне за собою передбачену Кримінальним кодексом України відповідальність до трьох років позбавлення волі.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2183