Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.07.2019

Прокурор Житомирщини Любомир Війтович: Особливості прокурорського фаху - бути взірцем законослухняності, високої моралі та особистої скромності (ФОТО)

У вівторок, 16 липня 2019 року, у прокуратурі Житомирської області відбулася зустріч керівника регіональної прокуратури Любомира Війтовича з   новопризначеними прокурорами місцевих прокуратур – першими випускниками Національної академії прокуратури України, які, відповідно до стандартів реформованої прокуратури, перш ніж потрапити на посаду прокурора, пройшли  спеціальну підготовку.
Після року навчання в академії та успішного проходження спеціальної перевірки, за рекомендацією Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів в органи прокуратури Житомирщини на посади прокурорів прийнято 22 працівники. В основному це юристи з досвідом, 7 з них вже мають стаж роботи в органах прокуратури, інші працювали у різних сферах: юстиції, органах внутрішніх справ та податковій міліції, фіскальній та пенітенціарній служах, пенсійному фонді, антимонопольному комітеті, НАЗК, органах місцевого самоврядування.
Вітаючи нове поповнення із офіційним статусом працівників органів прокуратури, Любомир Війтович зауважив, що місцеві прокуратури на сьогоднішній день потребують фахових кадрів, а тому від них чекають належного професійного рівня.
Прокурор області наголосив на неухильному дотриманні вимог, визначених Законом України «Про прокуратуру», «Про запобігання корупції», Кодексом професійної етики та поведінки прокурорів, Дисциплінарним статутом прокуратури України та іншими нормативно-правовими актами, що регулюють діяльність прокурора.
Керівник обласного відомства підкреслив, що кожний працівник прокуратури у процесі своєї професійної діяльності має набути стійких навичок внутрішнього протистояння спокусам щодо порушення законності у своїй діяльності та іншому негативному впливу сторонніх факторів.
«Особливості прокурорської діяльності зобов’язують працівників прокуратури бути взірцем виконання службових обов’язків, особистої скромності, високої моралі та законослухняності. Саме тому необхідно додержуватись належної поведінки як у побуті, так і в громадських місцях, обмежень і заборон, передбачених антикорупційним законодавством, не допускати будь-яких проявів корупції» - зазначив Любомир Війтович.
Очільник обласного відомства, висловлюючи напутні слова, побажав прокурорам місцевих прокуратур виваженості, професійного вишколу,  терпіння  та самореалізації, а також в офіційній обстановці вручив службові посвідчення.
На зустрічі виступив начальник відділу у сфері запобігання та протидії корупції прокуратури області Віталій Ольховий, який розповів, зокрема, про види декларацій, строки їх подання та відповідальність за неподання чи несвоєчасне подання, а також повідомлення про суттєві зміни у майновому стані.
Начальник відділу роботи з кадрами прокуратури області Олександр Башинський звернув увагу на те, що прокурорам слід уникати таких особистих зв’язків і фінансових та ділових взаємовідносин, які можуть вплинути на неупередженість і об’єктивність виконання професійних обов’язків, скомпрометувати звання прокурора.
«Кожному з Вас важливо дотримуватись службової та виконавської дисципліни при виконанні своїх службових обов’язків» - наголосив Олександр  Башинський, додавши, що не менш важливо не допускати дій, висловлювань і поведінки, які можуть зашкодити авторитету прокуратури.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1217