Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.07.2019

Прокурору Житомирщини на особистому прийомі громадяни скаржилися на затяжні судові розгляди, розслідування кримінальних проваджень, екологічні проблеми та вирішення земельних питань (ФОТО)

    У п’ятницю, 19 липня 2019 року, прокурор Житомирської області Любомир Війтович здійснив виїзд до міста Новоград-Волинського та селища міського типу Пулини (територія цього району підпадає під юрисдикцію місцевої прокуратури), де провів особистий прийом громадян.
    Загалом цього дня на прийом до прокурора області звернулися 12 громадян з різних питань.
    Зокрема, під час прийому, який відбувся у приміщенні Новоград-Волинської місцевої прокуратури, жителька села Гульськ скаржилася на стан підтримання публічного обвинувачення та розгляд справи за фактом вбивства її сина.
    Ще один житель Новоград-Волинського району на прийомі у прокурора області порушив питання закриття кримінального провадження за фактом самовільного зайняття газопостачальною кампанією земельної ділянки, яка, за його словами, є його власністю.
    Житель міста Новоград-Волинського цікавився результатами досудового  розслідування кримінального провадження, зареєстрованого за його заявою щодо посадовців КП «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства».
     Скарги інших громадян стосувалися вирішення соціальних питань, зокрема, пенсійного забезпечення, тривалого судового розгляду цивільної справи стосовно встановлення батьківства та інших.
    У смт Пулини на прийом до керівника регіональної прокуратури звернулося 6 громадян з різними проблемами.
    Місцева жителька, інвалід 2-ї групи, прийшла на прийом до прокурора області вирішити питання щодо можливого оформлення права власності на земельну ділянку, розташовану біля її домоволодіння, яка наразі пустує і не обробляється.
    Також земельне питання порушив житель с. Корчівка. Зокрема, щодо правомірності укладення договору оренди земельного паю.
    Своїх трьох представників до прокурора області делегувала громада селища Веселого. Жителі стурбовані екологічною безпекою неподалік розташованого сміттєзвалища. Крім невпорядкованості, його ще й час від часу підпалюють металошукачі, унаслідок чого створюється загроза здоров’ю людей. А тому сельчани поскаржилися на бездіяльність селищної ради. Крім того, вони скаржилися на відсутність ремонтних робіт на відрізку автодороги, що веде від центральної траси Київ-Чоп до села.  
    Ще один житель Пулин звернувся із особистим питанням щодо правомірності нарахування сум аліментів для сплати на неповнолітню дитину.
    Особистий прийом прокурора області Любомира Війтовича відбувся за участю керівника Новоград-Волинської місцевої прокуратури Галини Пилипчук та її заступника Руслана Герича, до повноважень якого входить забезпечення нагляду за законністю на території Пулинського району.
    Прокурор області вислухав усіх громадян, роз’яснив вимоги чинного  законодавства, а також дав відповідні доручення керівнику місцевої прокуратури і її заступнику вивчити порушені питання з метою можливого вжиття заходів, передбачених законом.
    Крім цього, за результатами особистого прийому громадян, Новоград-Волинською місцевою прокуратурою скасовано постанову слідчих місцевого відділу поліції про закриття кримінального провадження.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1677