Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.07.2019

Водій, який у Малині скоїв дорожньо-транспортну подію, унаслідок чого загинула пасажирка, перебуває під домашнім арештом

Коростишівська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілої, скоєного жителем міста Малина.
У ході досудового розслідування установлено, що 34-річний житель Малинського району вранці, близько 05.20 год, рухаючись на автомобілі марки «ВАЗ 21011» по вул. Шевченка у Малині та будучи напідпитку, не врахував дорожньої обстановки, порушив правила дорожнього руху та допустив зіткнення із парканом приватної садиби.
Унаслідок скоєної дорожньо-транспортної події пасажирка авто, 25-річна місцева жителька, отримала тяжкі тілесні ушкодження, від яких померла у лікарні того ж дня.
Дії водія кваліфіковано за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого) та повідомлено йому про підозру у скоєнні кримінального правопорушення.
За клопотанням, погодженим із процесуальним керівником Коростишівської місцевої прокуратури, ухвалою Малинського районного суду підозрюваному обрано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту.
Досудове розслідування проводить Малинське ВП Коростишівського ВП ГУНП в області.
За вчинене кримінальне правопорушення санкцією зазначеної статті передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1784