Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2019

На Житомирщині повідомлено про підозру у скоєнні злочину посадовцю регіонального відділення ПАТ «Житомиргаз», затриманому із неправомірною вигодою на суму 12 тис грн

У пятницю, 27 вересня 2019 року, за погодженням із прокуратурою Житомирської області, головному інженеру Новоград-Волинського управління експлуатації газового господарства ПАТ «Житомиргаз» повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того хто надає неправомірну вигоду їй із використанням наданих їй службових повноважень, поєднаного з вимаганням неправомірної вигоди).
Установлено, що «газовий» чиновник вимагав та одержав від місцевого жителя 12 тис гривень неправомірної вигоди.
 За таку суму він пообіцяв місцевому жителю не вживати ніяких заходів та не накладати на нього штраф на суму 40 тис грн за пошкодження газового трубопроводу середнього тиску, який він частково зруйнував під час земляних робіт.
Наразі вирішується питання щодо застосування підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.
Викрито незаконні дії посадовця завдяки злагодженим діям прокуратури області, ГУНП в області та УСБУ в області.
Досудове розслідування проводить СУ ГУНП в області, прокуратура області здійснює процесуальне керівництво.
Додатково: санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2365