Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.11.2019

На Житомирщині начальника цеху підприємства підозрюють у службовій недбалості, що призвела до збитків на суму понад 2,3 млн грн

Прокуратурою Житомирської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків, скоєної начальником цеху підприємства, що у місті Коростені.
У четвер, 7 листопада 2019 року, за погодженням із процесуальним прокурором, службовій особі повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України.
Органом досудового розслідування установлено, що підозрюваний,  працюючи начальником транспортно-сировинного цеху на підприємстві (ПрАТ) з виготовлення продукції для потреб залізниці України, несумлінно виконуючи свої службові обовязки, допустив службову недбалість.
 Зокрема, протягом жовтня 2016 – травня 2017 роки, будучи матеріально відповідальним, не забезпечив належного контролю за фактично поставленими об’ємами піску та щебеню, що використовувалися для виробництва залізобетонних конструкцій, їх зберіганням та об’ємів відвантажень, допустивши нестачу щебеню та піску на загальну суму понад 2, 3 млн грн.
Наразі у кримінальному провадженні триває досудове розслідування, яке проводить слідче управління ГУНП в області.
Додатково: відповідно до санкції зазначеної статті, службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки, карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 3617