Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.12.2019

На Житомирщині двом місцевим жителям, підозрюваним у торгівлі зброєю, застосовано запобіжні заходи у виді тримання під вартою та домашнього арешту

Прокуратурою Житомирської області забезпечено розгляд клопотань щодо застосування запобіжних заходів двом особам, підозрюваним у незаконному поводженні зі зброєю.
У п’ятницю, 27 грудня 2019 року, ухвалами Корольовського районного суду міста Житомира одному підозрюваному, який організував незаконний збут боєприпасу, застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 2 місяці із правом внесення грошової застави у розмірі 40 тис грн, іншому співучаснику злочину - домашній арешт.
Обставини справи: у ході досудового розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 КК України, 26.12.2019 у м. Бердичеві співробітниками ГУНП в області, при спробі збуту реактивної протитанкової гранати, затримано двох місцевих мешканців, 1966 та 1980 р.н., які ніде не працюють. До того ж, один з них  поточного року вже був засуджений за злочин, пов'язаний з незаконним обігом наркотиків.
Злочинні дії осіб, під процесуальним керівництвом прокуратури області, викрито співробітниками управління стратегічних розслідувань в Житомирській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України спільно з слідчими СУ ГУНП в області.
Досудове розслідування проводить СУ ГУНП в області, процесуальне керівництво здійснює прокуратура області.
Довідково: санкція статті 263 ч.1 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) передбачає покарання у виді позбавленні волі на строк від 3 до 7 років.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1692