Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2020

Прокуратура Житомирщини наполягає на поверненні незаконно проданого у парковій зоні приміщення дитсадка вартістю 6,5 млн грн, яке є об’єктом культурної спадщини – маєтком барона де Шодуара

Прокуратура Житомирської області забезпечує участь у розгляді справи про визнання незаконним та скасування рішення Житомирської міської ради, визнання недійсним договору купівлі-продажу нерухомого майна та зобов’язання повернути його.
Установлено, що приватне товариство у грудні 2018 року придбало приміщення дитячого садка, що знаходиться у парковій зоні міста Житомира.
Однак, при укладенні Житомирською міськрадою із товариством договору купівлі-продажу комунального майна було порушено вимоги Закону України «Про освіту» та Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна», оскільки майно комунальних закладів освіти не підлягає приватизації.
Крім цього, після відкриття судом провадження у справі за позовом прокуратури встановлено, що приміщення дитсадка, розташоване за адресою м. Житомир, Старий бульвар, 22, занесений до переліку щойно виявлених об’єктів культурної спадщини як маєток барона де Шодуара. При цьому, рішення на відчуження обєкта культурної спадщини відповідним державним органом не приймалося, договором купівлі-продажу покупця не зобовязано укласти охоронний договір.
Під час судового розгляду Житомирська міськрада в інтересах якої подано позов не підтримала позицію прокурора та просила суд відмовити у його задоволенні.   
Наразі розгляд справи Господарським судом Житомирської області триває.
Також встановлено неналежне виконання службовими особами Житомирcької міськради своїх службових обов’язків, що призвело до незаконного відчуження нерухомого майна комунальної власності – будівлі недіючого дитсадка № 54, вартістю 6,5 млн грн, що спричинило тяжкі наслідки. За встановленим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 КК України, досудове розслідування проводить Житомирський відділ поліції.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2046