Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2020

На Житомирщині продовжено відсторонення від посади міського голови, підозрюваного у спричиненні державі збитків на 806 тис грн під час ремонту доріг

У п’ятницю, 24 січня 2020 року, Коростишівською місцевою прокуратурою забезпечено розгляд клопотання про продовження відсторонення від посади міського голови одного з міст Житомирщини, підозрюваного у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам на суму  понад 806 тис грн.
Ухвалою Коростишівського районного суду продовжено відсторонення особи від посади строком на один місяць, до 24 лютого 2020 року.
Як повідомлялося раніше, посадову особу підозрюють у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки).
Органом досудового розслідування установлено, що посадовець, не перевіривши достовірність внесених відомостей, підписав офіційні документи про вартість виконаних підрядником робіт під час ремонту доріг та акти приймання виконаних робіт, які не відповідали фактичним, оскільки були завищені. Такими діями місцевому бюджету завдано збитків на 806, 5 тис грн.
Незаконні дії посадової особи викрито за оперативного супроводу УСБУ в області та Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції України в області.
Досудове розслідування проводить слідчий відділ Коростишівського ВП ГУНП в області, процесуальне керівництво здійснює Коростишівська місцева прокуратура.
  Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1604