Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.01.2020

На Житомирщині судитимуть двох дільничних офіцерів поліції, обвинувачених в одержанні неправомірної вигоди на загальну суму 5700 грн

Прокуратурою Житомирської області 30 січня 2020 року скеровано до суду  обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом одержання неправомірної вигоди службовими особами, які займають відповідальне становище, за попередньою змовою, за ч.3 ст. 368 КК України.
За версією слідства, дільничний офіцер поліції сектору превенції територіального відділення ГУНП в області, за попередньою змовою із своїм колегою, неодноразово вимагали та отримували від місцевого підприємця неправомірну вигоду, за що обіцяли йому забезпечувати безперешкодну підприємницьку діяльність з випалювання деревного вугілля.
Під час здійснення оперативних заходів, за період з квітня по травень 2019 року правоохоронцями задокументовано три факти одержання дільничними офіцерами неправомірної вигоди на загальну суму 5 700 грн.
Викрито одержання неправомірної вигоди фігурантів справи 30.05.2019 завдяки спільним діям органів прокуратури, УСБУ в області та ТУ ДБР у м. Хмельницькому.
Процесуальне керівництво здійснювала прокуратура Житомирської області, досудове розслідування проводило ТУ ДБР у м. Хмельницькому.
Справу розглядатиме Олевський районний суд.
Публічне обвинувачення підтримуватиме прокуратура Житомирської області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено  в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1698