Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.02.2020

У Житомирі викрито на хабарі інспектора підрозділу протидії кіберзлочинам регіонального управління кіберполіції Нацполіції України

За процесуального керівництва прокуратури Житомирської області співробітниками Управління СБУ в області та Територіального управління ДБР, що у м. Хмельницькому, викрито на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди інспектора відділу протидії кіберзлочинам в Житомирській області управління кіберполіції Нацполіції України.
За даними слідства, інспектор вимагав від місцевого жителя неправомірну вигоду на суму 5 тисяч доларів США, пообіцявши вирішити питання щодо  непритягнення його до кримінальної відповідальності за ч.1 ст. 301 КК України (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів).
Першу частину неправомірної вигоди на суму 24 тис грн, за попередньою домовленістю, інспектор одержав у понеділок, 24 лютого 2020 року.
 У подальшому, цього ж дня, поблизу одного з торговельних закладів обласного центру знову зустрівся із особою, щоб обумовити спосіб передачі наступної частини неправомірної вигоди.
Однак був викритий оперативними працівниками та затриманий у порядку ст. 208 КПК України. Також у нього виявлено банківську картку, на яку перераховано першу частину неправомірної вигоди.
Наразі вирішується питання щодо повідомлення особі про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, відсторонення від посади та застосування запобіжного заходу.
Досудове розслідування за ч.3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням) КК України проводить Територіальне управління ДБР, що у м. Хмельницькому.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2192