Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.03.2020

На Житомирщині прокуратура спільно з правоохоронцями викрили головного інспектора Управління Держпраці під час одержання 500 доларів США неправомірної вигоди

У середу, 25 березня 2020 року, за процесуального керівництва прокуратури Житомирської області співробітниками Територіального управління ДБР у м. Хмельницькому спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в області ДСР ГУ Нацполіції України викрито службову особу Управління Держпраці в області під час одержання неправомірної вигоди на суму 500 доларів США.
За версією слідства, таку суму головний інспектор державної установи вимагав та одержав від приватного підприємця за непритягнення його до кримінальної відповідальності за порушення трудового законодавства.
Наразі у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України триває досудове розслідування, яке проводить СУ ТУ ДБР у м. Хмельницькому.
Неправомірну вигоду вилучено, особу затримано у порядку ст. 208 КПК України.
Також вирішується питання щодо обрання головному інспектору запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.
Хід розслідування перебуває на контролі керівництва прокуратури Житомирської області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 3420