Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2020

На Житомирщині із домоволодіння сільського пенсіонера правоохоронці вилучили арсенал зброї та майже 600 набоїв до неї (ФОТО)

    Бердичівська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного носіння, зберігання та поводження із вогнепальною зброєю, бойовими припасами без передбаченого законом дозволу, вчиненого жителем одного із сіл Ружинського району.
    У суботу, 28 березня 2020 року, за процесуального керівництва місцевої прокуратури, співробітниками Ружинського відділення поліції Бердичівського ВП ГУНП в області та Бердичівського місцевого відділу УСБУ в області у домоволодінні сільського пенсіонера, 1955 року народження, проведено санкціонований обшук.
    Під час обшуку в обійсті, розташованому неподалік лісу, виявлено арсенал зброї, а саме, три одиниці вогнепальної зброї та майже 600 набоїв до неї.
    Наразі арсенал зброї та набої вилучено, вирішується питання щодо призначення судово-балістичної експертизи. 
    За даними слідства, здобутими у ході опитування свідків, сільський пенсіонер, який проживав одиноко, минулого року на території свого домоволодіння неодноразово здійснював постріли із зброї, зовні схожої на автомат Калашникова, по виготовленій дерев’яній мішені, а також із  малокаліберної гвинтівки – по птахах.
    Досудове розслідування за ч. 1 ст. 263 КК України проводять слідчі Ружинського відділення поліції.
    Злочин викрито за оперативною інформацією співробітників Бердичівського міського відділу УСБУ в області.
    Санкцією зазначеної статті передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.
 
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram
 

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2049