Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2020

На Житомирщині директора товариства та екс-посадовця селищної ради обвинувачують у заволодінні бюджетними коштами на суму понад 90 тис грн під час реконструкції водомережі

        Бердичівською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом заволодіння бюджетними коштами унаслідок зловживання службовим становищем та службовою недбалістю, вчиненими двома фігурантами справи під час реконструкції водомережі у смт Любар.
Зокрема, директора підприємства-підрядника обвинувачують за ч. 2 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та службове підроблення).
Колишнього посадовця Любарської селищної ради обвинувачують у скоєнні злочину за ч.1 ст.367 КК  України  (службова недбалість).
За даними слідства, кримінальне правопорушення скоєне під час робіт з реконструкції водомережі у смт Любар, за які, відповідно до укладеного договору, із бюджету перераховано понад 883  тис грн.
Зокрема, директор товариства-підрядника, відобразивши в актах приймання-передачі виконаних робіт недостовірні відомості щодо обсягу та вартості будівельних робіт, заволоділа бюджетними коштами на загальну суму 92,3 тис грн.
У свою чергу колишній посадовець, неналежно виконуючи свої службові обов’язки, не перевірив відповідність обсягів реально виконаних робіт із відображеними в актах приймання-передачі, підписавши офіційні документи. Така службова недбалість призвела до зайвого перерахування із бюджету понад 88 тис грн та завдала істотної шкоди територіальній громаді.
Справу розглядатиме Любарський районний суд.
Публічне обвинувачення підтримуватиме Бердичівська місцева прокуратура.
 
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1832