Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.06.2020

Незаконно одержану матеріальну допомогу на суму 5 тис грн депутата зобов’язали повернути до бюджету сільської ради

Позовну заяву Житомирської місцевої прокуратури щодо визнання незаконним рішення Оліївської сільської ради Житомирського району про надання депутату сільської ради матеріальної допомоги на суму 5 тис грн та зобов’язання повернути кошти до бюджету розглянуто та задоволено судом у повному обсязі.
Установлено, що депутат сільської ради одержав матеріальну допомогу з  порушенням вимог антикорупційного законодавства.
Зокрема, коли на сесії Оліївської сільської ради розглядали питання щодо надання матеріальної допомоги місцевим жителям, депутат, який був у списку осіб на отримання такої допомоги, проголосував за прийняття позитивного рішення, не повідомивши сесію у визначений законом спосіб про виникнення реального конфлікту інтересів.
Постановою Житомирського районного суду від 23.04.2019 депутата визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, повязаного з корупцією, за ч.1 ст. 172-7 КУпАП, а також Житомирським апеляційним судом 04.06.2019 підтверджено доведеність його вини у вчиненні зазначеного адміністративного правопорушення.
Наразі постановою Житомирського районного суду від 02.06.2020 з депутата стягнуто незаконно одержані кошти внаслідок вчинення адміністративного правопорушення, повязаного з корупцією, на суму 5 тис грн на користь Оліївської сільської ради.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1844