Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.07.2020

Прокуратура Житомирщини скерувала до суду обвинувальний акт стосовно керівника митниці, якому інкримінують розтрату понад 732 тис грн бюджетних коштів

За процесуального керівництва прокуратури Житомирської області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати майна в особливо великих розмірах, вчиненого посадовцем Житомирської митниці ДФС в області.
У вівторок, 7 липня 2020 року, прокуратурою області скеровано до суду обвинувальний акт за ч. 5 ст. 191 КК України.
За даними слідства, голова комісії з реорганізації Житомирської митниці ДФС - виконувач обов’язків начальника Житомирської митниці ДФС, за відсутності авторського та технічного нагляду за виконанням будівельних робіт, підписав акти виконаних робіт за договором будівельного підряду службових модулів для спільного контролю в пункті пропуску.
У подальшому за роботи, які у повному обсязі не відповідають проектно- кошторисній документації та вимогам нормативно-правових актів у галузі будівництва, ним було сплачено бюджетні кошти підряднику.
Унаслідок незаконних дій посадовця спричинено матеріальних збитків на суму понад 732 тис грн.
Досудове розслідування проводилося територіальним управлінням ДБР у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу ВБКОЗ УСБУ в Житомирській області.
Справу скеровано до Корольовського районного суду міста Житомира.
Публічне обвинувачення підтримуватиме прокуратури Житомирської області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2286