Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.07.2020

На Житомирщині викрито та припинено незаконний збут наркотичних засобів у місця позбавлення волі (ФОТО)

    Бердичівська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом незаконного придбання, зберігання, перевезення з метою збуту та незаконного збуту наркотичних засобів у місця позбавлення волі (за ч. 2 ст. 307 КК України).
    У середу, 22 липня 2020 року, у межах досудового розслідування слідчими Бердичівського відділу поліції спільно із співробітниками Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України проведено санкціоновані обшуки в одній із виправних колоній, а також житлових приміщеннях фігурантів справи на території міст Бердичева, Житомира і Житомирського району.
    Під час обшуків виявлено та вилучено значну кількість сухої подрібненої рослинної маси, схожої на наркотичний засіб канабіс, предмет, схожий на вогнепальну зброю (пістолет), предмет для відстрілу гумових куль, банківські картки, на які здійснювались перекази грошових коштів, отриманих від незаконного обігу наркотичних засобів, грошові кошти на суму майже 30 тис грн, 19 мобільних телефонів та сім карток мобільних операторів, за допомогою яких здійснювалось спілкування між членами групи.      
    За даними слідства, один із засуджених до позбавлення волі, який на даний час відбуває покарання у виправній колонії, спільно із жителями міст Бердичева та Житомира, раніше судимими, налагодив схему збуту наркотичних засобів до цієї виправної установи. 
    Наразі фігурантам справи готується повідомлення про підозру у скоєнні злочину.
    Досудове розслідування проводить Бердичівський відділ поліції.
    Додатково: санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2026