Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.08.2020

На Житомирщині лише після втручання прокуратури припинено неправомірне користування сільгоспугіддями площею 867 га вартістю майже 88 млн грн

Прокуратура Житомирської області, з метою захисту інтересів держави та територіальних громад, продовжує вживати заходи представницького характеру у сфері землекористування.
Установлено, що у жовтні 2018 року, за рішеннями сесії Народицької селищної ради, з трьома суб’єктами господарювання неправомірно укладено договори оренди земель сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (землі запасу селищної ради) загальною площею 867 га вартістю 88 млн грн.
У подальшому, на підставі неправомірних договорів, за відсутності належних документів, підприємства користувалися сільгоспугіддями державної власності значної площі, що на території Народицької селищної ради (за межами смт Народичі).
Такими діями порушено вимоги ст. ст. 116, 124 Земельного кодексу України та низки іншого земельного законодавства.
З метою усунення виявлених порушень, Коростенською місцевою прокуратурою заявлено позови про звільнення земельних ділянок.
Лише після відкриття господарським судом Житомирської області провадження по справі суб’єкти господарювання припинили користування самовільно зайнятими сільгоспугіддями вартістю майже 88 млн грн.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1463