Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.09.2020

У Житомирському районі накладено арешт на транспортні засоби та понад 43 тис. норок, які, всупереч рішення суду, утримуються на звірофермі

Погоджене Житомирською місцевою прокуратурою клопотання про накладення арешту на майно, вилучене правоохоронцями в ході санкціонованого обшуку на території звіроферми, що знаходиться на території Сінгурівської сільської ради Житомирського району, розглянуто судом.
Ухвалою слідчого судді Богунського районного суду м. Житомира накладено арешт на понад 43 тис. норок, шеди (приміщення, в яких знаходяться тварини), транспортні засоби, документи щодо здійснення діяльності на звірофермі.
Як повідомлялося раніше, 20.08.2020 органом досудового розслідування із залученням спеціалістів Державної екологічної інспекції Поліського округу проведено санкціонований обшук на території звіроферми.
Обшук проведений у межах досудового розслідування кримінального провадження за фактом порушення правил екологічної безпеки під час введення в експлуатацію та здійснення господарської діяльності на звірофермі з утримання, відгодівлі і вирощування норок та невиконання судового рішення (ст. 236, ч. 1 ст. 382 КК України).
 Нагадаємо, рішенням Житомирського окружного адміністративного суду від 05.11.2019 діяльність підприємства щодо використання  стаціонарних неорганізованих джерел викидів на звірофермі тимчасово зупинена, до отримання позитивного висновку з оцінки впливу на довкілля.
Проте, за даними слідства, підприємство не виконувало зазначене рішення суду.
Досудове розслідування проводить СВ Житомирського райвідділу поліції.
Процесуальне керівництво забезпечується Житомирською місцевою прокуратурою.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2113