Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.09.2020

У Житомирському районі накладено арешт на понад 570 га земель лісового фонду, частина яких використовується не за цільовим призначенням

За процесуального керівництва Житомирської місцевої прокуратури триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем службовими особами держлісгоспу та приватних товариств, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам та інтересам жителям Житомирського району (ч. 1 ст. 364 КК України).
За даними слідства, посадові особи держлісгоспу та центрального органу виконавчої влади вчиняють дії в інтересах приватних товариств, направлені на поділ земельної ділянки, що перебуває у постійному користуванні держлісгоспу на території Богунського лісництва (с. Довжик).
У зв’язку з цим процесуальний прокурор звернувся до суду з клопотанням про накладення арешту на земельну ділянку з метою запобігання подальшого пошкодження, знищення земель лісового фонду та вчинення щодо них реєстраційних дій, направлених на подальше виведення із законного володіння держави.
Ухвалою слідчого судді Богунського районного суду міста Житомира від 31.08.2020 клопотання прокурора задоволено та накладено арешт на земельну ділянку державної форми власності площею понад 570 га, що перебуває в постійному користуванні ДП "Житомирське лісове господарство".
  Досудове розслідування, яке проводить Житомирський відділ поліції, триває, здійснюються усі необхідні слідчі дії. Зокрема, перебуває на виконанні комплексна судова експертиза на предмет дотримання суб’єктами господарювання вимог чинного законодавства при використанні земель лісогосподарського призначення. 
Крім цього, як повідомлялося раніше, на розгляді Господарського суду м. Києва перебуває позов Житомирської місцевої прокуратури про звільнення зазначених земельних ділянок лісового фонду та скасування розпоряджень центральних органів виконавчої влади щодо передачі цих земель в сервітутне користування.
Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Житомирська місцева прокуратура.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2032