Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.11.2020

За фактом сутички двох груп місцевих жителів та застосування правоохоронцями спецзасобів, що сталися у Малині, прокуратура розпочала кримінальні провадження

Коростишівською місцевою прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань 31.10.2020 внесено відомості про кримінальне правопорушення за фактом хуліганства (ч. 3 ст. 296 КК України), насильства щодо працівника правоохоронного органу (ч.1 ст. 345 КК України), а також за фактом перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 2 ст. 365 КК України), що сталися у місті Малині. 
Установлено, що 24.10.2020 у центрі міста Малина, близько третьої години ночі, між двома групами місцевих жителів, після відвідування нічного розважального центру, виникла суперечка, яка переросла у сутичку між окремими особами.
На місце події була викликана група реагування патрульної поліції у складі двох інспекторів.
Коли ж інспектори спробували припинити хуліганські дії молодиків, зокрема, для з’ясування обставин затримати одного з найактивніших учасників бійки, який чинив опір, інші почали перешкоджати правоохоронцям виконанню службових обов’язків, вчиняючи щодо них насильство з особливою зухвалістю, злісно не виконуючи законні вимоги поліції.
З метою припинення грубого порушення громадського порядку учасниками бійки, інспектори поліції застосували спеціальний сльозогінний засіб.
Оскільки місцевим відділом поліції дії учасників сутички та правоохоронців не кваліфіковані як кримінальне правопорушення, місцевою прокуратурою розпочато кримінальні провадження.
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях за ч. 3 ст. 296, ч.1 ст. 345 та ч. 2 ст. 365 КК України проводитиме Територіальне управління Державного бюро розслідувань, розташоване у місті Хмельницькому.
Процесуальне керівництво здійснюватиме Житомирська обласна прокуратура.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1957