Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.12.2020

За незаконні порубки майстра лісу засуджено до 5 років позбавлення волі з іспитовим строком та відшкодування завданої довкіллю шкоди на суму майже 222 тис. грн

Житомирською обласною прокуратурою підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом незаконної порубки дерев, що спричинило тяжкі наслідки, та прийняття пропозиції неправомірної вигоди службовою особою, скоєне  майстром лісу одного з лісгоспів області.
Вироком Володарсько-Волинського районного суду майстра лісу визнано винним у скоєнні злочинів за ч. 4 ст. 246,  ч.1 ст. 368 КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на пять років з іспитовим терміном три роки та штрафу у розмірі 25,5 тис. грн (1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).
Крім цього, відповідно до цивільного позову потерпілої сторони, рішенням суду з фігуранта справи стягнуто майже 222 тис. грн завданої довкіллю шкоди, а також понад 17 тис грн за проведені експертизи.
Установлено, що майстер лісу одного з лісгоспів області, дізнавшись, що місцевому жителю необхідно 20 м3 деревини, пообіцяв йому «роздобути» ліс за грошову винагороду, з розрахунку 800 грн за один м3.
Так, у липні цього року, майстер лісу власноруч, без передбаченого законом лісорубного квитка та інших дозвільних документів зрубав на території лісового господарства 17 дерев породи вільха, чим завдав довкіллю шкоди майже на 222 тис. грн.   
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1998