Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.01.2021

Прокуратура Житомирщини домоглася реального покарання за розбійний напад – особу засуджено до 11 років позбавлення волі

 
Апеляційну скаргу Житомирської обласної прокуратури на вирок суду першої інстанції щодо виправдання місцевого жителя, яким скоєно розбійні напади на помешкання житомирян та ювелірну майстерню, з метою заволодіння чужим  майном, поєднаних із насильством, небезпечним для життя і здоров’я людини, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, Вінницький апеляційний суд визнав обґрунтованою.
Ухвалою апеляційного суду від 11.01.2021 скасовано вирок Баранівського районного суду, яким особу виправдано за ч. 3 ст. 187 КК України та постановлено новий вирок, яким чоловіка визнано винним у скоєнні злочинів за ч. 3 ст. 187 КК України та засуджено до 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Установлено, що раніше судимий місцевий житель, 1985 року народження, у лютому 2019 року, спільно з іншими особами (матеріали стосовно них виділені в окреме провадження), з метою власної наживи, використовуючи балаклави та інші захисні засоби для приховування слідів злочину, застосовуючи зброю, скоїли розбійні напади у місті Житомирі.
Зокрема, нападники проникли у квартиру приватної підприємниці, та, застосовуючи фізичне насильство, кайданки, погрожуючи зброєю, заволоділи грошовими коштами й талонами на дизельне пальне.
Ще одним об’єктом розбійного нападу стала ювелірна майстерня, у якій зловмисники, залякуючи та погрожуючи зброєю і ножем чоловіку, зв’язали йому скотчем руки, завдали руками і ногами ударів, після чого заволоділи ювелірними виробами із золота.
Унаслідок розбійних нападів особами завдано матеріальних збитків двом потерпілим на загальну суму майже 277 тис грн. 
За принципової позиції Житомирської обласної прокуратури вину особи у скоєнні розбійних нападів доведено в апеляційній інстанції та призначено співмірне із тяжкістю скоєних злочинів покарання.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1573