Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.02.2021

Вбивство і розбійний напад на односельчанок – 17-річного жителя Новоград-Волинського району обвинувачують у скоєнні тяжких злочинів

 
Житомирська обласна прокуратура забезпечує публічне обвинувачення  стосовно неповнолітнього жителя Новоград-Волинського району, якого обвинувачують у скоєнні особливо тяжких кримінальних правопорушень.
Наразі, 23 лютого 2021 року, відбулося підготовче судове засідання, у якому прийнято рішення про призначення до розгляду обвинувального акту за п.7 ч.2 ст. 115 (умисне вбивство з хуліганських мотивів), ч.1 ст. 187 (розбій) КК України.
За даними досудового слідства, 17-річний житель Новоград-Волинського району у серпні 2020 року умисно вбив 40-річну жінку, коли та поверталася після третьої години ночі додому.
Цинічне вбивство викликало значний резонанс серед місцевих жителів та занепокоєння щодо безпеки проживання у селі, у зв’язку з чим громада звернулася до правоохоронців щодо оперативного, повного та об’єктивного розслідування злочину.
Крім цього, в ході слідства встановлено, що неповнолітній у грудні 2019 року скоїв ще й розбійний напад. Увечері, після 23.00 год., напав на 47-річну односельчанку та, застосувавши насильство, забрав сумочку з речами, мобільний телефон і 700 грн.
Санкцією ст. 115, ч. 2 КК України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.                 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1655