Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.02.2021

У Житомирі через несанкціонований доступ до банківської системи викрадено понад 14 млн грн – чотирьом особам повідомлено про підозру (ФОТО)

Житомирською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням за фактом крадіжки грошових коштів з банківських рахунків в особливо великих розмірах, несанкціонованому доступі до банківських рахунків та легалізації коштів, одержаних злочинним шляхом в особливо великих розмірах, вчинених повторно.
Наразі, 23 лютого 2021 року, за погодженням із процесуальним прокурором, слідчим поліції обґрунтовано повідомлено чотирьом особам про підозру у скоєнні злочинів за ч. 4, 5 ст.185, ч. 2 ст. 200, ч. 2 ст. 209 КК України.
За даними слідства, до скоєння особливо тяжкого злочину – викрадення з банківських рахунків та відмивання грошових коштів в особливо великих розмірах – понад 14 млн грн причетна група осіб, серед яких – головний бухгалтер філії банку, підприємець та приватні особи.
Тривалий час, з 2011 по 2016 роки, здійснюючи за сприяння головного бухгалтера несанкціонований доступ до автоматизованої банківської системи, фігуранти справи таємно викрадали грошові кошти, одержуючи їх за підробленими документами у банківських касах.
Одержані протиправним методом кошти - одноразові суми становили від 50 до 400 тис. грн – використовували на власний розсуд, у тому числі для ведення господарської діяльності.  
Досудове розслідування проводять детективи слідчого управління Головного управління Нацполіції в області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.
За інкриміновані підозрюваним злочини передбачено покарання, зокрема, позбавлення волі від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати  певні  посади  або  займатися певною  діяльністю  на  строк до трьох років з конфіскацією коштів або іншого майна,  одержаних злочинним шляхом,  та з конфіскацією майна.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 
 
 
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1996