Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2021

Вимагав у підприємця гроші, погрожуючи фізичною розправою – прокуратура Житомирщини скерувала обвинувальний акт до суду

 
У п’ятницю, 2 квітня 2021 року, Житомирською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом вимагання передачі грошових коштів, поєднаного з погрозою заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, вчиненому повторно (ч. 2 ст. 189 КК України).
За даними слідства, 23-річний житель міста Житомира, маючи злочинний умисел, направлений на протиправне збагачення, під надуманим приводом здійснював постійний психологічний тиск на місцевого підприємця, вимагаючи у нього грошові кошти.
До того ж, вимагач щоразу збільшував суму, погрожуючи, у разі несплати, фізичною розправою, заподіянням тяжких тілесних ушкоджень.
Викрили зловмисника 04.02.2021 під час одержання від потерпілого частини грошових коштів – 6500 грн.
Оперативні заходи проводилися за процесуального керівництва обласної прокуратури, працівниками поліції спільно з УСБУ в області.
Під тиском незаперечних доказів фігурант справи повністю визнав свою винуватість у скоєнні злочину.
Справу розглядатиме Богунський районний суд міста Житомира.
Житомирська обласна прокуратура забезпечуватиме публічне обвинувачення.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 2339