Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2021

В обласній прокуратурі питання співпраці щодо дотримання прав людини у місцях несвободи обговорили з представником Уповноваженого ВРУ з прав людини

 
    У понеділок, 12 квітня, в Житомирській обласній прокуратурі відбулася робоча зустріч заступника керівника обласної прокуратури Сергія Зубака із  представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Житомирській області Петром Грибаном, за участі начальника відділу обласної прокуратури Артема Івкова.
    Під час зустрічі обговорено ключові питання щодо взаємодії обласного відомства з представником Уповноваженого ВРУ в області у сфері дотримання прав людини у місцях несвободи, визначені Меморандумом про співпрацю, укладеним між Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини та Офісом Генерального прокурора. 
    Учасниками зустрічі наголошено, що Меморандум, спрямований на забезпечення ефективності здійснюваних заходів щодо додержання закону та конституційних прав утримуваних осіб, відображає головні завдання сьогодення та є особливо актуальним.
    Також обговорено алгоритм щодо впровадження єдиних підходів до уніфікації дій посадових осіб під час організації та здійсненні одночасних моніторингових візитів і перевірок у місцях несвободи, а також звітування за їх результатами.
    Додамо, що стан додержання конституційних прав затриманих, ув’язнених та осіб, підданих адміністративному арешту, у спеціальних установах та інших відведених для цього приміщеннях перебуває на постійному контролі керівництва обласної прокуратури.
    З початку року органами прокуратури області проведено 53 перевірки, на виявлені порушення внесено 72 документи реагування, за результатами розгляду яких до різних видів дисциплінарної відповідальності притягнуто 48 службових осіб.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram
 

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 2011