Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2021

За апеляцією прокуратури Житомирщини ще одного фальшивовалютника взяли під варту

 
У понеділок, 26 квітня 2021 року, за апеляційною скаргою Житомирської обласної прокуратури Житомирський апеляційний суд скасував ухвалу суду першої інстанції щодо обрання підозрюваному у збуті  підроблених доларів США запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту.
Натомість постановив нове рішення – застосувати підозрюваному взяття під варту із правом внесення грошової застави на суму 136 тис грн.
  Нагадаємо, 15.04.2021 Корольовський районний суд міста Житомира, розглядаючи клопотання щодо обрання запобіжних заходів трьом фігурантам справи, застосував  тримання під вартою лише одному підозрюваному, двом іншим – цілодобовий домашній арешт.
Прокуратура, з огляду на низку важливих обставин, серед яких можливий вплив підозрюваних на свідків та знищення речових доказів, не погодилася  з таким рішенням та оскаржила в апеляційній інстанції.
Наразі апеляційна скарга стосовно третього підозрюваного також перебуває на розгляді у суді.
Крім того, у ході досудового розслідування кримінального провадження повідомлено про підозру ще двом особам, стосовно яких прокуратура також наполягатиме на триманні під вартою.
Як уже повідомлялося,  13.04.2021 у Житомирі викрито групу осіб, які збували підроблені долари США. Трьох з них затримано під час збуту місцевому жителю 300 фальшивих купюр на території Житнього ринку.
Досудове розслідування за ч. 2 ст. 199 КК України (зберігання, придбання, перевезення та збут підроблених грошей) проводить Головне управління Нацполіції в області.
Процесуальне керівництво здійснює Житомирська обласна прокуратура.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1851