Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.05.2021

На Житомирщині унаслідок недбалості екс-чиновника облдержадміністрації та зловживань директора підприємства зайво сплачено з бюджету понад 132 тис. грн на реконструкцію очисних споруд

За процесуального керівництва Новоград-Волинської окружної прокуратури розслідується кримінальне провадження за фактом службового підроблення та заволодіння бюджетними коштами, вчинених директором товариства, а також  за фактом службової недбалості, вчиненої колишнім директором департаменту обласної державної адміністрації.
Обом фігурантам справи повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, зокрема, директору товариства - за ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 191 КК України та колишньому чиновнику облдержадміністрації – за ч. 1 ст. 367 КК України.
За даними слідства, кримінальні правопорушення скоєні у 2019 році, під час  реконструкції та технічного переобладнання очисних споруд каналізації в смт Ємільчине, на проведення якої з бюджету було виділено 3,4 млн грн.
Зокрема, директор приватного товариства-підрядника, з метою заволодіння чужим майном, вніс до офіційних документів неправдиві відомості про вартість виконаних будівельних робіт, значно завищивши суму, та передав недостовірний документ для оплати замовнику.
Замовник – директор департаменту облдержадміністрації, у свою чергу, допустивши службову недбалість, не перевірив відповідність наданих підрядником документів фактично виконаним роботам та завірив їх підписом і печаткою.
У подальшому, на підставі цих документів, з бюджету зайво перераховано понад 130 тис. грн, які привласнені директором приватного товариства. 
Зловживання з бюджетними коштами викрито Новоград-Волинською окружною (місцевою) прокуратурою спільно з Управлінням СБУ в області.
Досудове розслідування проводить Новоград-Волинський райвідділ поліції.
Додатково. У смт. Ємільчине, де проживає майже 7 тис. жителів, тривалий час є гостроактуальною проблема очисних споруд. Неналежне функціонування очисної системи створює екологічну небезпеку довкіллю та здоров’ю людей. Під час реконструкції очисних споруд каналізації, на які з бюджету виділені мільйонні кошти, підрядником допущено й інші порушення, пов’язані з неякісним виконанням робіт, у зв’язку з чим об’єкт з 2017 року дотепер не зданий в експлуатацію. За висновками експертів, сума таких робіт сягає 300 тис грн. Наразі окружною прокуратурою готуються позови про стягнення з підрядника зайво сплачених з бюджету 132 тис. грн, а також відшкодування завданої неякісними роботами шкоди на суму майже 300 тис. грн.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 3092