Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2021

Майже на 5,5 млн грн завдано шкоди державі – на Житомирщині інженеру з технічного нагляду повідомлено про підозру


За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури приватному підприємцю повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст. 367 КК України).
За даними слідства, однією з військових частин області у 2018 році укладено з приватним підприємцем договір про здійснення технічного нагляду за якістю виконаних робіт під час будівництва вузла підземних інженерних комунікацій спецпризначення для відпрацювання тактичної, стрілецької та спеціальної підготовки військовослужбовців в умовах обмеженого простору на території військового містечка.
Однак, попри те, що роботи підрядником виконані неякісно, з порушенням будівельних норм і стандартів, «горе-інженер», неналежним чином виконуючи свої службові обов'язки, якість та обсяг виконаних гідроізоляційних робіт не перевірив та підписав офіційні документи про їх відповідність проектній документації.
Унаслідок таких недбалих дій вже у 2019 році відбулося затоплення об'єкту, що призвело до неможливості його експлуатації за призначенням.
Відтак службовою недбалістю підприємця державі в особі військової частини завдано матеріальної шкоди на суму майже 5,5 млн грн.
Кримінальне правопорушення викрито оперативниками УСБУ в області спільно з прокуратурою.
Досудове розслідування проводить Головне управління Нацполіції в області.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1502