Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.06.2021

На Житомирщині взяли під варту двох поліцейських, затриманих на хабарі

Житомирською обласною прокуратурою забезпечено розгляд клопотань щодо обрання запобіжних заходів двом поліцейським, підозрюваним в одержанні неправомірної вигоди на загальну суму 2000 доларів США.
Позицію прокурора підтримав Богунський районний суд міста  Житомира та 05.06.2021 виніс ухвалу про застосування обом підозрюваним тримання під вартою з правом внесення грошової застави, відповідно, на суму 113,5 та 102 тис. грн.
 Як повідомлялося раніше , слідчого та оперативного працівника одного з райвідділів поліції 04.06.2021 викрили на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди на суму 2000 тис. доларів США від місцевої мешканки, пообіцявши за таку плату не притягувати її до кримінальної відповідальності.
Неправомірну вигоду отримували двома частинами. За другою частиною - 1500 доларів США - навіть прийшли до жінки додому, де й були затримані правоохоронцями.  
Злочин викрито за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, Державним бюро розслідувань, розташованим в м. Хмельницькому, за оперативного супроводу  Головного оперативного управління Державного бюро розслідувань.
Наразі у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 КК України (вимагання та одержання неправомірної вигоди працівниками правоохоронного органу) тривають необхідні слідчі дії.
Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1170