Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.07.2021

Мільйонні суми тіньових коштів переводили у готівку - на Житомирщині викрито конвертаційний центр (ФОТО)

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, співробітниками  Управління Служби безпеки України в області викрито та припинено функціонування конвертаційного центру.
За даними слідства, організував незаконну діяльність з переведення тіньових коштів у готівку 44-річний житель міста Києва (уродженець Овруцького району), залучивши жителів Житомирської області.
Для здійснення протиправних банківських операцій ділки використовували десятки фіктивних підприємств, створених на підставних осіб.
За попередньою інформацією, протягом минулого та поточного років ними було переведено в готівку мільйонні суми тіньових коштів.
У п’ятницю, 2 липня, у межах досудового розслідування кримінального провадження проведено низку обшуків за місцем проживання організатора та трьох співучасників у Житомирській та Київській областях.
Під час обшуків вилучено значну кількість печаток фіктивних підприємств, понад сотню банківських карток, бухгалтерські записи та комп’ютерну техніку, які використовувалися для здійснення незаконних грошових операцій.
Наразі тривають необхідні слідчі (розшукові) дії, встановлюються обставини скоєння злочину, причетність до нього інших осіб, перевіряється ймовірне використання тіньових коштів для фінансування терористичних організацій ДНР та ЛНР.
          Досудове розслідування за фактом підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи і фізичних осіб – підприємців, вчинене групою осіб, та фінансування тероризму (ч. 2 ст. 205-1, ч. 1 ст. 258-5 КК України) проводить Управління Служби безпеки України в області.
Житомирська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво.
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1335