Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.07.2021

На Житомирщині судитимуть посадовця територіального відділення банку: відкривав гривневі і доларові рахунки на підприємців без їх відома та збував платіжні картки

Житомирська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом вчинення службовою особою  підроблення офіційних документів, несанкціонованої зміни інформації, яка оброблюється в автоматизованій системі, повторно вчиненої особою, яка має право доступу до неї, а також збуту підроблених платіжних карток (ч.1 ст. 366, ч.ч. 1, 3 ст. 362, ч. 1 ст. 200 КК України).
За даними слідства, злочини протягом червня-серпня 2019 року скоїв заступник начальника одного з територіальних банківських відділень Житомирщини.
Зокрема, діючи за відпрацьованою схемою, посадовець, використовуючи з відкритих джерел інформацію про приватних  підприємців, без їхнього відома виготовляв відповідні пакети документів (копії паспортів, картки платників податків тощо) для відкриття нібито за їхніми заявами банківських рахунків.
У подальшому, використовуючи свій особистий пароль, вносив до  автоматизованої системи банку неправдиві відомості, виготовляв низку інших  заяв, які власноруч підписував від імені підприємців для відкриття рахунків у національній валюті і доларах США та виготовлення банківських платіжних карток.
Установлено, що таким незаконним способом обвинувачений відкрив банківські рахунки на трьох підприємців, а платіжні картки збув іншій особі (матеріали щодо неї виділені в окреме провадження, досудове розслідування у якому триває). 
Справу розглядатиме Коростенський міськрайонний суд.
Публічне обвинувачення підтримуватиме Житомирська обласна прокуратура.
Санкцією суворішої статті (ч. 3 ст. 362 КК України) передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 2106