Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.07.2021

Пропонував 2000 доларів США за одержання дозвільних документів на проживання в Україні – на Житомирщині затримали особу за надання хабаря посадовцю (ФОТО)

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, працівниками Головного управління внутрішньої безпеки СБ України викрито особу на наданні неправомірної вигоди керівнику підрозділу Управління СБ України в Житомирській області.
За даними слідства, громадянин іншої держави, 1962 року народження, житель Київської області, звернувся до керівника сектору Управління СБ України в області та запропонував йому неправомірну вигоду на суму 2000 доларів США за сприяння у безперешкодному отриманні дозвільних документів на проживання іноземців в Україні.
У п’ятницю, 9 липня, у місті Коростишеві, неподалік міського парку, близько 13.00 год, під час надання першої частини неправомірної вигоди на суму 1000 доларів США особу затримано у порядку ст. 208 КПК України.
Наразі проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії, частину неправомірної вигоди вилучено.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 369 КК України (пропозиція та надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) проводить Головне управління Нацполіції в області
Санкцією зазначеної статті передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1395