Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.07.2021

Позбавлення волі на 10, 8 та 3 роки за смертельне побиття неповнолітньої у Малині – апеляційною інстанцією засилено вирок стосовно п’ятьох осіб

Вінницький апеляційний суд залишив у силі вирок першої інстанції стосовно п’ятьох жителів міста Малина, обвинувачених у завданні смертельних побоїв та залишенні без допомоги неповнолітньої.
Відтак вироком Малинського районного суду одного фігуранта справи визнано винним у скоєнні хуліганства та заподіянні умисного тяжкого тілесного ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення, групою осіб, що спричинило смерть потерпілого (ч. 1 ст. 296, ч. 2 ст. 121 КК України) та засуджено до 10 років позбавлення волі. Трьох інших (з них двоє дівчат) – (за ч. 2 ст. 121 КК України) засуджено до 8 років позбавлення волі. Ще одного спільника визнано винним у ненаданні допомоги особі, яка перебуває в небезпечному для життя стані, що спричинило смерть потерпілого (ч. 3 ст. 136) та засуджено до 3 років позбавлення волі з іспитовим строком на 2 роки.
Установлено, що трагічні події сталися у жовтні 2017 року у місті Малині. Група місцевих жителів, 1996-1997 років народження, після розпивання спритного,  перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, у вечірній час прийшли до помешкання неповнолітньої, щоб спонукати її повернути гроші, які нібито вона вкрала.
Коли ж батько потерпілої сказав, щоб компанія покинула їхній двір, вони спочатку побили чоловіка, а потім, безперестанку завдаючи побоїв неповнолітній, силоміць вивели її з дому та примусили піти з ними до закинутого приміщення хімскладу. Додатково «підігрівшись»  алкоголем, вчинили жорстоку розправу над дівчиною, завдавши їй численних ударів ногами по голові і тулубу, кидаючи у потерпілу уламки цеглин. Від отриманих побоїв дівчина знепритомніла. Зловмисники ж залишили її біля сміттєзвалища, а самі пішли.
Лише вранці наступного дня перехожі знайшли потерпілу та викликали невідкладну медичну допомогу. Однак у лікарні, не приходячи до тями, дівчина померла.
Ювенальним прокурором у суді, на підставі зібраних у ході слідства доказів, було доведено вину у скоєнні злочину усіх п’яти фігурантів справи. Обвинувачені, не погодившись із вироком районного суду, оскаржили його в апеляційному суді, яким засилено рішення першої інстанції.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1637