Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2021

Понад сотню соснових колод невідомого походження зберігав у господарському приміщенні – судитимуть жителя Коростишева

Коростишівською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом незаконного зберігання незаконно зрубаних дерев (лісу) породи сосна, скоєне жителем Коростишева (ч. 1 ст. 246 КК України).
За даними слідства, місцевий житель у березні цього року незаконно придбав у невстановленої особи понад 100 нечіпованих соснових колод, без відповідних документів, які засвідчували б законність походження деревини.
Незаконно зрубані лісоматеріали - майже 24 м3, вартістю близько 47 тис. грн, чоловік протиправно зберігав у господарському приміщенні одного із сіл Харитонівської ОТГ Житомирського району. За твердженням обвинуваченого, саме для ремонту цього приміщення він і придбав соснові колоди невідомого походження.
На усю вилучену деревину накладено арешт.
Справу розглядатиме Коростишівський районний суд.
Коростишівська окружна прокуратура здійснюватиме публічне обвинувачення.
Санкція зазначеної статті передбачає покарання - штраф від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1573