Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.08.2021

Майже 8,5 тис. графічних та відеофайлів, півтори сотні з яких містять дитячу порнографію, зберігав та розповсюджував з власного ноутбука - 57-річному жителю Житомира повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Житомирської окружної прокуратури жителю Житомира повідомлено про підозру у зберіганні з метою розповсюдження та  розповсюдженні відеопродукції порнографічного характеру, у тому числі дитячої порнографії, вчиненого повторно, а також в умисному зберіганні дитячої порнографії без мети розповсюдження (ч.ч. 1, 2, 3, 4 ст. 301 та ч. 1 ст. 301-1 КК України).
За даними слідства, незаконною діяльністю займався 57-річний житель Житомира.
Зокрема, встановивши на свій ноутбук спеціальну програму для обміну інформацією між користувачами мережі Інтернет, надав 30 серверам доступ для пошуку та завантаження відеопродукції із вмістом порнографічного характеру, у тому числі і за участі дітей, які зберігалися на його комп’ютері.
Відтак підозрюваний, перебуваючи вдома, створив своєрідну «інтернет-порноіндустрію», яка функціонувала тривалий час, з липня 2020 по січень 2021 роки. Зловмисник займався активним пошуком порнографічної продукції, у тому числі відеофайлів, які містять дитячу порнографію, зберігав їх з метою розповсюдження і розповсюджував через спеціально встановлену програму.
 Під час обшуку встановлено, що на персональному ноутбуці чоловік зберігав з метою розповсюдження майже 8,5 тис. графічних та відеофайлів, півтори сотні з яких містять дитячу порнографію.
Злочин викрито окружною прокуратурою спільно з відділом боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми Головного управління Нацполіції в області.
Наразі триває досудове розслідування, яке проводить Житомирське райуправління поліції.
Процесуальне керівництво здійснює Житомирська окружна прокуратура.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 2343