Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.08.2021

20 кг бурштину невідомого походження зберігав вдома – жителя Коростеня засуджено до двох років обмеження волі з іспитовим строком

Коростенською окружною прокуратурою підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом незаконного  зберігання бурштину, вчиненого жителем міста Коростеня (ч. 1 ст. 240-1 КК України).
Вироком Коростенського міськрайонного суду від 25.08.2021 особу визнано винним у скоєнні злочину та призначено покарання у виді двох років обмеження волі з іспитовим строком 2 роки.
За даними судового слідства, 48-річний житель міста Коростеня у власному помешканні незаконно, без належних документів, що підтверджують походження, зберігав коштовне каміння – бурштин.
Під час санкціонованого обшуку, проведеного 11.06.2021 співробітниками Управління СБ України в області у його будинку, виявлено розфасоване у пакети «сонячне каміння» загальною вагою 20,3 кг та  пристрої для його обробки і шліфування. Висновком судово-гемологічної експертизи підтверджено, що каміння є бурштином у стані сировини та в декоративних елементах.  
Ухвалою суду вилучений бурштин конфісковано у дохід держави.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1684