Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.08.2021

Закордонні паспорти, водійські права, карти побуту виготовляв вдома – у Житомирі судитимуть місцевого жителя за низку злочинів, серед яких - незаконне сприяння в організації перетину державного кордону України

Житомирською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно особи за фактом сприяння в незаконному переправленні осіб через державний кордон України, виготовлення підроблених бланків підприємств та інших офіційних бланків з метою використання, а також підроблення офіційних документів, вчиненому повторно за попередньою змовою групою осіб, використанні завідомо підроблених документів, вчиненого за попередньою змовою групою осіб та пропозиції службовій особі, яка займає відповідальне становище, надати неправомірну вигоду за вчинення дії в інтересах третіх осіб (ч. 2 ст. 332, ч.ч. 1, 3, 4 ст. 358,  ч. 3 ст. 369 КК України).
За даними слідства, злочини скоїв 43-річний житель Житомирського району. Так, він налагодив схему незаконного виготовлення і підроблення бланків паспортів громадян України для виїзду за кордон, а також громадян інших держав, водійських посвідчень, карт побуту та інших офіційних документів. Для цього у своєму помешканні влаштував міні-друкарню зі спецтехнікою.
Установлено, що фігурантом справи виготовлено та підроблено майже 50 офіційних документів.
Також обвинувачений сприяв особам із підробленими документами у незаконному переправленні через державний кордон України. З цією метою він запропонував посадовій особі територіального підрозділу Державної міграційної служби України в області неправомірну вигоду.
Як повідомлялося раніше, під час обшуків у його помешканні виявлено та вилучено бланки для виготовлення підроблених документів, офіційні документи державного та іноземних зразків, заготовки кліше, штампів і печаток різних підприємств, установ, організацій, у тому числі іноземних, комп’ютерну техніку, спецтехніку для друку документів.
Незаконну діяльність викрито завдяки спільним діям прокуратури, Управління СБ України в області та Головного управління Нацполіції в області. Досудове розслідування проводили слідчі поліції.
Справу розглядатиме Богунський районний  суд міста Житомира.
Публічне обвинувачення здійснюватиме Житомирська обласна прокуратура.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1586